home

Materiaal trailer

HOUTEN trailer

Onze allereerste trailer was een tweepaardstrailer met houten betonplexplaten. We hebben deze trailer nog steeds en gebruiken hem vooral voor het vervoeren van heel zware paarden, boerenpaarden en onze eigen paarden.

Het nadeel van deze trailer is dat hij zeer zwaar is (weegt makkelijk 250 kg meer dan onze andere trailer, gemaakt van ander materiaal). Het voordeel van dit zwaar materiaal is dan weer: hij kan tegen een stootje! Deze trailer heeft ook een laadklep van hout en een anti slip mat. Ook de klep weegt vele maar met een extra pompje er bij doen we hem open en dicht met 1 hand.

Het voordeel van deze trailer is dus dat hij tegen een stootje kan, kan veel gewicht dragen, je kan er zelf naar eigen zin in boren, accessoires in hangen, verven als er ergens een kwetsuur is aan de trailer, je zou zelf een plank kunnen vervangen als die stuk is, zonder ineens een nieuwe trailer te moeten kopen. 

Nog een voordeel bij deze trailer uit hout (met metalen kader uiteraard) is dat deze minder beweegt als het paard eens een voetje verzet, of zich in de bocht laat hangen tegen de wand. Ook de wind doet deze zware trailer niet gauw zijwaarts bewegen (hetgeen oncomfortabel is voor het paard).

In deze uitvoering heb je zowel de 1paardstrailers, als de anderhalf trailers en de tweepaardstrailers.


Onze volgende trailer werd er een met GPR PANELEN. De letters GRP staan ​​voor Glass Reinforced polyester,.

Het is eigenlijk al tientallen jaren, oorspronkelijk ontwikkeld om gebruikt te worden in de bouw schepen en vliegtuigen.

De reden voor de keuze van dit materiaal was drieledig. De eerste reden GRP werd gebruikt is, want het was een ongelofelijk lichtgewicht materiaal. De glasvezels zelf zijn hol, en het materiaal is veel lichter dan een vergelijkbare materialen zoals hout of kunststof. Een andere reden GRP bleek zo succesvol is omdat het uiterst duurzaam, en volledig waterdicht. 

Hiermee heb je dan ook meteen alle voordelen op een rijtje: dergelijke trailers zijn licht en waterdicht. Bovendien kan je met zelfschroevende vijzen ook accessoires zelf toevoegen. 

Een voederemmer kan je aan de trailer vijzen, zoals in dit voorbeeld in onze trailer, of een zadelsteun, een waterbak, etc.

Je kan veel kanten op met dit materiaal, net zoals bij hout.

Helaas... er is ook een nadeel aan deze trailer. 

Deze trailer is lichter dan haar houten broertje en meer vatbaar voor invloeden van paard en wind op het rijcomfort.

Deze is nochtans ook een tweepaardstrailer maar op de afbeelding op de vorige pagina zie je goed hoe veel groter ze is dan haar houten broertje. 

POLYESTER TRAILERS zijn erg in trek bij de paardeneigenaren. Toch is niet al wat blinkt goed. Deze trailer is zeer licht en oog heel mooi. 
Maar meer voordelen heb je eigenlijk niet. Uit ervaring kunnen we wel zeggen dat we eigenlijk niet zo tevreden zijn over dit materiaal. Na enkele jaren kan de trailer zijn mooie blinkende kleur verliezen door het mat worden van de polyesterlaag en bovendien scheurt polyester soms. Een klein scheurtje in het polyester wordt al snel een grote scheur na regen en daarna vriezen. De scheur wordt groter en kan tot onherstelbare schade leiden. 
Bovendien, als er ergens een scheurtje is of een kwetsuur, is de trailer voor de schroothoop of moet er een vakman aan te pas komen en dat kost dan weer een hoop geld. 

Hout en GRP panelen kan je makkelijk zelf behandelen.

Wij kiezen dus resoluut voor hout of GRP.